Кошти, які мали бути витрачені на зовнішню рекламу, зокрема, на агітаційні білборди, витратили на речі, що допоможуть українським військовим, які наразі тримають оборону донецького аеропорту. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини

Йдеться про допомогу відчайдушним «кіборгам» від одного з кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №22 (м. Луцьк).

Так, речі, потрібні для того, щоб не відчувати себе солдатами зразка 1941-го року, отримали бійці Добровольчого українського корпусу від кандидата у народні депутати, голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірини Констанкевич.

Вже який тиждень підряд бійці ДУКу утримують оборону Донецького аеропорту. Під шквальним вогнем з-під Градів і танків, наші хлопці відбивають ворожі наступи. Вони є справжнім щитом від проходження противника далі.

Добровольці ДУКу розповіли, що, оскільки держава абсолютно не допомагає цьому формуванню, уся надія – на власні сили, волонтерів та меценатів.

Володимир Бакулін зазначив, що, як повідомив під час зустрічі з громадою Луцька провідник Правого сектора Дмитро Ярош, основними проблемами Корпусу є відсутність статусу, ненадання зброї, нестача теплого одягу, тепловізорів тощо. Те, що вдається зібрати власними силами та завдяки друзям і представникам бізнесу, забезпечує добровольців приблизно на 40%. Решту доводиться економити, внаслідок цього бійці частіше їздять на ротацію, адже забезпечити всіх добровольців касками, бронежилетами та зброєю проблематично. Бійці 93-ї бригади по-братньому діляться з добровольцями усім, що їм привозять. Волонтери, зокрема представники «Автомайдану Україна», допомагають із забезпеченням продуктами. Утім постійно існує потреба у спецзасобах та зброї, без яких воювати неможливо.

Сьогодні добровольці отримали кевларові каски, теплі речі (светри, термобілизну, в’язані шапки, рукавиці), каремати, спальні мішки та балаклави. Вони визнали, що така допомога від кандидата у депутати Верховної Ради Ірини Констанкевич значно потрібніша, ніж зображення людей на білбордах, які заполонили нині увесь Луцьк.

«Я вважаю, що це правильний крок – завдяки економії коштів на передвиборчій рекламі, закупити і відправити ці речі на фронт. Це справді заслуговує на повагу», – зазначив Володимир Бакулін.

До слова, якщо підрахувати витрати на зовнішню політичну рекламу і перевести на популярну нині «білбордову» валюту, безпека життя одного українського солдата вартує 2 білборди.

Волонтер із міста Рожище Юрій розповів, що займається справою допомоги бійцям у зоні АТО, для того, щоб вони відчували себе не просто вояками 1941-го року, а солдатами могутньої української армії, яка повинна стати взірцем для всього світу. Сьогодні він отримав від Ірини Констанкевич кевларові шоломи, які зранку у понеділок відправлять у напрямку міста Щастя, на Луганську ТЕЦ. Окрім цього, він отримав фінансову допомогу на купівлю сотні радіостанцій хорошої якості для потреб українських військових. З його слів, коли у солдат на передовій запитуєш «як справи?» вони відповідають «сонячно, місцями град». Щоб це відчути, це потрібно пережити, адже сидячи вдома у безпеці, людина не може зрозуміти те, що насправді відбувається на Сході.

На думку волонтера, отримана сьогодні допомога покращить настрій хлопців і допоможе їм вистояти та захистити Україну.

Військовий ДУКу В’ячеслав Бакулін стверджує, що речі, які передають добровольцям – якісні, це такі ж самі окуляри, з якими він успішно провоював півтора місяця, справжні кевларові каски, теплі светри та термобілизна, військові спальники. Найпотрібнішими в умовах війни він назвав тепловізори та рації, а також дизель-генератори. З його слів, почувши про потреби бійців, Ірина Констанкевич одразу ж виділила кошти на якісний тепловізор, який придбають вже у понеділок.

Зі слів кандидата у народні депутати, передвиборча кампанія – «дороге задоволення», тож кошти хотілося розподілити правильно, не викидаючи їх на вітер, вкладаючи у величезні білборди, якими завішані будинки Луцька чи продукцію, що потім валятиметься під ногами. Гроші вирішили спрямувати для людей, тож коли до кандидата звернулися добровольці із ДУКу, які перебувають у найгарячішій точці – Донецькому аеропорту, вона відгукнулася на їхні потреби.

Ірина Констанкевич зізналася, що декого з добровольців знає ще з дитинства, а нині довелося їх побачити як виконавців патріотичного обов’язку у лавах Добровольчого українського корпусу. Вона зрозуміла потреби бійців, які не очікують на підтримку держави.

«Ми не маємо поділу на «наших і не наших», адже і раніше підтримували різні формування. Тому сьогодні ми передали кевларові каски, каремати на потреби ДУКу, щоб вони почували себе захищеними, коли стає холодніше, війна стає тривалою. Ми теж виконуємо свій патріотичний обов’язок перед Україною», – розповіла Ірина Констанкевич.


На цю допомогу було витрачено 160 тисяч гривень. Окрім цього, 100 тисяч виділили на тепловізори та рації.

Вперше вояки із зони АТО звернулися за допомогою у квітні, коли придбали сучасні дороговартісні радіостанції. Перший рахунок на потреби армії становив 377 тисяч гривень. Згодом допомагали кевларовими касками для прикордонників, коштами на фарбу та облаштування злітної смуги для військового аеродрому тощо. За станом на початок вересня, сума допомоги благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» військовим становила 3,42 мільйона гривень, а зараз ця сума значно більша.