Напередодні виборів райдержадміністрації звітують, що на виборчих дільницях все гаразд. Однак правоохоронці та рятувальники володіють іншою інформацією.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 20 жовтня. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Зі слів керівника апарату Волинської ОДА Дмитра Дубняка, на Волині вже створені всі ДВК. Райдержадміністрації відзвітувалися, що дільниці до виборів готові, і все в порядку. Однак результатами власних перевірок поділилися представники МВС та МНС. І в них дещо інша інформація.

Так, у багатьох дільницях відсутнє аварійне освітлення та медичні аптечки. Схожі проблеми є у Луцькому, Ковельському, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському районах.

А ось у Горохівському та Камінь-Каширському районах не вистачає ще й сейфів. Окрім того, на багатьох дільницях області немає медичних аптечок. У Луцькому та Ковельському районах є питання щодо забезпеченням виборчими скриньками.

Так, у Камінь-Каширському районі на деяких дільницях немає стаціонарних телефонів, тому проблему вирішуватимуть за допомогою мобільних. А ще рятувальники зазначали, що частина дільниць не обладнані протипожежними заходами безпеки.

Відтак, для голів РДА Волині надішлють службові записки, в яких нагадають про персональну відповідальність за підготовку до виборів народних депутатів.