Михайло Рибак, військовий 51 бригади ОМБ, помер у лікарні, так і не вийшовши з коми. Важкі пораненні боєць отримав під Волновахою.

Як повідомлялось, 22 травня під Волновахою сепаратисти обстріляли блокпост 51-ої ОМБ з Володимира-Волинського. На місці загинуло 9 чоловіків. Згодом стало відомо, що військові помирають в лікарнях від отриманих поранень. Відповідальність за це взяли на себе бійці самопроголошеної ДНР.

Мінометник 51 бригади, уродженець Житомирщини, отримав важке поранення в голову, але вижив. Солдат був переконаний, що одужає і незабаром повернеться на передову. Пише Інформаційне агенство Волинські новини з посиланням на ICTV.

Проте під час операції щось пішло не так і хлопець впав у кому, в якій пробув майже 5 місяців.

Рідні хотіли відвести хлопця на лікування за кордон, але трапилося непоправне. Гроші, які небайдужі збирали на лікування всім світом, хтось викрав з батьківської картки батька.

Міліція шукала злодіїв, а волонтери тим часом поновили збір коштів на лікування бійця. Коли ж закордонні лікарі таки зголосилися прийняти військового, перепони з'явилися в самому госпіталі.

"Як нам треба були знімки, сказали - немає, закрита інформація", - каже родичка Марія.

Зі слів батька бійця Володимира, у госпіталі не давали ніяких документацій, заключень.

14 жовтня хлопець помер, так і не прийшовши до тями. Бійцю було всього 20 років. Він був старшою дитиною в сім'ї, з 10 років ріс без матері. У смерті сина батько звинувачує лікарів, мовляв, вони переборщили з анестезією і не зробили алергічної проби.

Чи мала місце лікарська помилка, наразі з'ясовує прокуратура.

"Була незалежна експертна комісія, будуть їхати в Донецьк, піднімати документи", - каже батько.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ