Україна готова до підписання тимчасової угоди щодо газу з Росією, остаточну ціну та умови поставки в такому випадку визначить суд. Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє урядовий портал.

"Ми готові до підписання - підкреслюю - тимчасової угоди. Остаточну крапку як у ціні, так і в умовах поставки поставить суд", - сказав Яценюк у ході візиту у Львівську область.

У разі підписання тимчасової угоди, розрахованої на зимовий період - до кінця березня, український уряд зарезервував 3,1 мільярда доларів для платежів за російський газ в рахунок боргу, так і за нові поставки. Інший підхід до вирішення газового питання, за словами прем'єра України, полягає в одержанні проміжного судового рішення Стокгольмського арбітражу, яке визначить ціну і умови постачання газу.

Таке проміжне рішення можна отримати в листопаді, очікує Яценюк. Водночас Арсеній Яценюк зазначив, що, на його думку, «Путін не хоче підписувати ніякої угоди і завдання Путіна – заморозити Україну»: «Ми повинні бути готові до найскладнішого сценарію».