Сотні кандидатів рвуться в Раду, але як саме вони заробили власні статки, не скажуть жодному виборцю. Тому програма «Гроші» першою покаже, що нажив за скромну службу в СБУ генерал-майор Костянтин Іванович Бриль, який балотується в нардепи по округу 93. Пише ТСН.

У Пущі-Водиці Костянтин Іванович має один із кращих серед сусідів маєтків, де майже на кожному паркані літера, на яку починається його прізвище. По всьому периметру огорожі встановлені камери, а охороняє генерала власна охорона.

Працюючи на держслужбі, кандидат в депутати має територію близько гектара, у дворі припарковані дві іномарки. Крім того, в селі Жовтневому під Переяславом розташовані мисливські угіддя, теж Бриля Костянтина. Проте в декларації за 2012 рік про десятки гектарів землі не сказано ні слова. Читайте також: Звабливий підкуп виборців: навіщо партіям відверті кандидатки Звідки ж гроші у генерал-майора, журналістам погодилася розповісти пані Люба. Одесити її згадують, як "маму, яка потрібна Одесі", так колись підписували її передвиборчі листівки. Колишній кандидат в мери та бізнесвумен Любов Івченко знає, як працювати з сьогоднішнім кандидатом в нардепи.

Любов переконує, що працювала б в рамках закону, але одного дня в Одесу прибув ревізор зі столиці, Костянтин Бриль, який працював у антикорупційному відділі податкової. Жінка твердить, що він поставив її перед фактом: щоб її компанія й надалі отримувала відшкодування ПДВ, треба ділитися. Постійне віддавання відсотків укріплювало не тільки фінансові відносини, а й породило справжню дружбу цієї пари, та одного дня Костянтин Іванович запропонував більше. 

Схема працювала просто - компанія Люби начебто купувала заслонки у фірми, на яку вказував Бриль. Цій фірмі начебто платився НДС.

Потім Люба продавала заслонки за кордон, і зверталася до держави з вимогою компенсувати НДС, оскільки цей податок діє всередині країни. Бриль допомогав отримати відшкодування. Люба стверджує - через те, що не захотіла більше працювати, її підставили, і сам Бриль мав добре знати деталі цієї підстави. Проти неї відкрили кримінальну справу та кинули за грати на 4 роки.

Сам Бриль жодним словом не фігурує в кримінальній справі, але під підозру тоді за дивним збігом потрапили сьогоднішні помічники Бриля у виборчій кампанії.  Раніше повідомлялося, що екс-міністр Бойко мешкає у "царському селі" з власною церквою, школою та розважальним комплексом.