Президент має намір призначити головою Держприкордонслужби Віктора Назаренка, який зараз є т.в.о. відомства.
Президент України Петро Порошенко має намір призначити головою Держприкордонслужби Віктора Назаренка, який зараз виконує обов'язки керівника прикордонного відомства. Пише Корреспондент.net.

"Я сьогодні маю намір підписати указ про ваше призначення главою Держприкордонслужби України", - сказав президент в ході наради, присвяченої питанням боротьби з контрабандою в Одесі у четвер.

Порошенко сподівається на те, що бойовий досвід нового керівника відомства допоможе йому в роботі із забезпечення безпеки на державному кордоні України, а також у боротьбі з контрабандними схемами, які сьогодні існують.

Замість Литвина президент України призначив генерал-лейтенанта Віктора Назаренка головою Держприкордонслужби.
Президент України Петро Порошенко заявив, що призначив главою Державної прикордонної служби генерал-лейтенанта Віктора Назаренка, який до цього обіймав посаду першого заступника голови відомства

Про це глава держави повідомив в Одесі після наради з питань боротьби з корупцією на митниці і контрабандою.

Під час наради Порошенко висловив надію, що Віктор Назаренко на посаді голови поліпшить роботу Держприкордонслужби, насамперед забезпечить реалізацію заходів щодо посилення безпеки українських кордонів.

Президент підкреслив, що Назаренко є професіоналом. "Сподіваюся, що Ваші нагороди, Ваше афганське минуле і Ваша діяльність у зоні АТО дадуть Вам достатньо моральних підстав для того, щоб ми припинили участь прикордонників у корупційних схемах", - зазначив Порошенко.

58-річний генерал-лейтенант Назаренко народився в Білорусі, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (за організацію охорони та оборони в. Коса Тузла), орденом Богдана Хмельницького II ступеня (за бездоганну службу) та медаллю «За бойові заслуги» (за службу в Афганістані).

Нагадаємо, 6 жовтня Порошенко звільнив Миколу Литвина з посади голови Держприкордонслужби України. В цей же день він звільнив Павла Шишоліна з посади першого заступника голови Держприкордонслужби - директора департаменту охорони державного кордону та призначив на цю посаду Назаренка, який тепер і є в.о. глави прикордонного відомства.