Торгові заклади, які порушують розпорядження щодо заборони продажу алкоголю в нічний час, каратимуть. Про це йшлося 23 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва. Пише Волинський інформаційний портал.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк розповів, що вже складено 70 протоколів про продаж алкогольних напоїв після 22.00.

За його словами, 90% закладів усе ж дотримуються правил та не продають алкоголь вночі. «Але порушення все таки існують», - визнав Козлюк і розповів, що продавці вигадують різноманітні виправдання на кшталт «тільки почала працювати і не знала», «мені треба заробляти гроші для дітей» абощо.

Дехто ж із продавців наживається на забороні продажу алкоголю в нічний час. Так, удень пляшка горілки може коштувати 40 гривень, натомість уночі – 70-80 гривень.

Окрім того, існує проблема: заклади, які фактично розташовані в Луцьку, проте, за документами, - на території прилеглих сільських рад. Це, зокрема, стосується кількох заправок. Луцька міська рада зверталася до сільрад з проханням запровадити заборону нічного продажу алкоголю, проте не всі зголосилися це зробити.

У луцьку ж недобросовісних підприємців каратимуть зміною режиму роботи. Якщо магазин порушуватиме заборону на продаж алкоголю після 22.00, то йому скорочуватимуть час роботи. «Отаке в нас ноу-хау», - розповів Олександр Козлюк.