Міліціонерам на виборах допомагатимуть представники громадськості та приватних охоронних фірм. Про це стало відомо 24 жовтня під час прес-конференції в УМВС у Волинській області. Пише Волинський інформаційний портал.

Начальник управління громадської безпеки УМВС у Волинській області Анатолій Шумик розповів, що в області в день виборів функціонуватиме 1131 виборча дільниця, з яких 32 спеціалізовані. До роботи на виборах залучили 1258 працівників міліції, 464 члени громадських формувань, 109 працівників недержавних охоронних фірм, 186 громадських помічників дільничних інспекторів та 392 працівники ДСНС.

Окрім того, зі спецпідрозділів міліції сформовані групи швидкого реагування на територіальних виборчих округах. Також передбачено резерви правоохоронців, які перебуватимуть у міськрайорганах на місцях. Нестимуть службу в день виборів і слідчо-оперативні групи. В області працюватиме штаб, який відстежуватиме та збиратиме інформацію. Для міліціонерів, які забезпечуватимуть правопорядок на виборчих дільницях, видали спеціальні посібники з алгоритмами дій у тих чи інших ситуація та законодавчою базою, окрім того, для них проводили спеціальні заняття. «Вони знають, як себе поводити під час проведення виборів», – запевнив Анатолій Шумик.

Заступник начальника слідчого управління УМВС у Волинській області Анатолій Петрушин наголосив, що міліціонери, які перебувають на виборчих дільницях, мають дві функції: охорона громадського порядку та охорона і збереження виборчих документів. Тобто в інших випадках потрібно викликати оперативну групу.

До речі, за словами Анатолія Шумика, десять районів Волині вже отримали виборчі бюлетені. До кінця сьогоднішнього дня документи отримають всі райони. Наразі жодних порушень виборчого процесу на дільницях не зафіксовано.

Відео УМВС України у Волинській області