Жителі деяких районів Волині майже не користуються послугами, принаймні – офіційно.

Тотальне підвищення цін наклалося на брак фінансів, і в результаті волиняни стали економити на всьому, в тому числі на послугах транспорту, пошти, обслуговування, комунікації. Якщо взяти загальну суму грошей, витрачених на оплату цих послуг, то частка населення становить усього 25%, – дослідило головне управління статистики у Волинській області.

Більше доходів, а відтак і більше грошей на послуги мали цьогоріч жителі Ковеля, Луцька та Луцького р-ну (якщо поділити на кількість жителів, то на кожного вийде по 6 тис. 304 грн, 4 571 і 2 595 грн відповідно).

Геть скромно жили у 2014-му мешканці Локачинського, Старовижівського, Ратнівського і Любешівського районів. Там на сферу послуг кожен мешканець витратив у середньому від 6-ти до 38 грн.

А от підприємства, які реалізовують послуги, обсяг роботи у вересні збільшили майже на 11% порівняно з аналогічним періодом минулого року і отримали за це близько 295 млн грн.

Найбільш затребуваними були, за даними управління статистики, послуги транспорту, складського господарства, пошти та кур’єрської служби. Близько п’ятої частини обсягів – послуги інформації та телекомунікацій, 16,3% – різні операції з нерухомим майном, 5,9% – послуги щодо здійснення адміністративного та допоміжного обслуговування