У ході роботи депутати розглянули майже 60 питань порядку денного та прийняли відповідні рішення. Обранці громади внесли зміни до міського бюджету. Про це йдеться на сайті мерії Ковеля.

Зокрема, на сьогодні збільшено субвенцію з державного бюджету міському бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на суму 8,0 тисяч гривень. Завдяки цьому, а також за рахунок економії, що склалась по пільгах ветеранам війни, особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань на придбання твердого палива та скрапленого газу в сумі 0,2 тисячі гривень та пільгах громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на придбання твердого палива в сумі 0,2 тисячі гривень, збільшуються видатки на пільги багатодітним сім'ям, дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім'ям, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, на придбання твердого палива та скрапленого газу» на 2,4 тисячі гривень, на субсидії для придбання твердого палива – 1,0 тисяч гривень та на компенсацію особам, що згідно із статтями 43 та 48 Гірничого закону України мають право на безоплатне придбання твердого палива але проживають в будинках з центральним опаленням – 5,0 тисяч гривень.
Збільшилась субвенція з державного міському бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" на суму 30,0 тисяч гривень, що, відповідно, дає можливість збільшити обсяг видатків по цих виплатах.
Збільшено субвенцію з обласного бюджету на проведення сеансів гемодіалізу для забезпечення лікування хворих з нирковою недостатністю на суму 920,2 тисячі гривень та на забезпечення заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет на суму 99,9 тисяч гривень.
Для забезпечення придбання кулезахисних касок військовослужбовцям, які знаходяться на службі у формуваннях АТО, та недостатністю коштів виділених за рахунок обласного бюджету для придбання засобів захисту, речового майна та спорядження відповідно до статті 91 Бюджетного кодексу України, додатково, з міського бюджету, виділяються кошти в обсязі 33,0 тисяч гривень.
Чимало коштів з міського бюджету додано і на медичні програми, зокрема для забезпечення пільгових категорій населення безоплатними та пільговими медикаментами у разі амбулаторного лікування – 50,0 тисяч гривень, на проведення туберкулінодіагностики – 35,0 тисяч гривень, на забезпечення проходження призовниками медичної комісії, в зв’язку зі збільшенням призову громадян на строкову військову службу до військових формувань – 4,4 тисячі гривень та ін.
З метою економії енергоресурсів у місті, для переобладнання котельні по вул..Вітовського,22 шляхом заміни газових котлів на твердопаливні, додатково з бюджету розвитку міського бюджету виділяються кошти в сумі 200,0 тисяч гривень.

Депутати підтримали рішення «Про створення комунального закладу «Дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 14», що розташований за адресою вул.Відродження,12а. Також було затверджено Статут цієї дошкільної установи.
Обранці громади ухвалили ряд рішень із земельних питань, взяли до відома інформацію про роботу виконавчого комітету у третьому кварталі 2014 року, Центру надання адміністративних послуг, парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки.

На сесії підтримано звернення до Президента України та Міністра оборони щодо створення реабілітаційного центру на базі колишнього військового госпіталю, що на вулиці Шевченка.

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Ковельської міської рад
до Президента України, Міністра оборони України
щодо якісного медичного забезпечення військовослужбовців


Враховуючи, що наявна лікувально-профілактична база закладів Міністерства оборони України на території Волинської області не забезпечує якісного надання військовослужбовцям медичної допомоги, а особливо необхідних реабілітаційних заходів для поранених та травмованих військовослужбовців, було б доцільно створити реабілітаційний центр в місті Ковелі, використовуючи існуючу базу колишнього військового містечка №24, що знаходиться по вул..Шевченка 32.
Ситуація ускладнюється тим, що бойові дії на сході України продовжуються, санітарні втрати не зменшуються, лікувальна база закладів Міністерства оборони перевантажена, так як більшу частину пацієнтів складають особи, що проходять реабілітацію. Луцький військовий шпиталь розрахований на 100 ліжкомісць в даний момент обслуговує більше 250 військовослужбовців, тобто переповнений більше ніж у 2,5 рази.
Географічно Ковель розташований в центрі Волині на перехресті залізничного і дорожного сполучення і місце знаходження території колишнього військового містечка №24 вдало підходить для створення реабілітаційного центру. Земельна ділянка площею 5 га розміщена на березі водосховища, на ній росте великий садок, тобто природно існують всі умови для реабілітації. Позитивним моментом є і наявність в Ковелі сучасної бази протезування, яку можливо завантажити замовленнями. Існуючі будівлі колишнього військового шпиталю можливо використовувати при створенні реабілітаційного центру враховуючи , що всі комунікації вже проведено.
Наше звернення зумовлене вболіванням та турботою за долю героїв, які ціною свого здоров’я захищають незалежність України.


Прийнято на шістдесят другій
сесії міської ради
23.10.2014 року