У рамках люстрації позбулися посад вже щонайменше п’ять силовиків із Волинської області. Дехто з них на цей час уже працювали в інших регіонах.

Їхні прізвища є в Єдиному державному реєстрі осіб, щодо яких застосовано положення закону України «Про очищення влади», – повідомляє власкор IA ZIK.

Власне, на підставі закону про люстрацію втратили посади щонайменше п’ять високих чинів із СБУ та прокуратури.

До цього переліку потрапили:

Ігор Бабінець, перший заступник начальника УСБУ у Волинській області

Вадим Веніславський, начальник відділу забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності та захисту інтелектуальної власності і авторських прав управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави Головного управління захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією Генеральної прокуратури України (раніше працював заступником прокурора Волині)

Володимир Троц, начальник відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, та процесуального керівництва прокуратури Волинської області (раніше працював першим заступником прокурора Волині)

Віктор Уніга, заступник начальника УСБУ у Волинській області

Анатолій Хомич, заступник прокурора Рівненської області (раніше працював заступником прокурора Волині)