Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець взяла участь у засіданні регіональної робочої комісії з питань надання компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

В умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуг Уряд прийняв рішення про надання населенню, окрім традиційних субсидій, таж і спеціальної компенсації додаткових витрат на згадані  послуги.  Організація цієї роботи віднесена до компетенції органів соціального захисту населення. Під час засідання регіональної робочої групи, зокрема, йшлося про інформаційний супровід питання. З метою інформування волинян про можливості скористатися цим видом державної допомоги в області було проведено ряд „круглих столів” за участю ЗМІ, громадських організацій, підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та житлово-експлуатаційних організацій. Згадана тематика активно висвітлювалась у засобах масової інформації. Також була розміщена зовнішня соціальна реклама, інформаційні матеріали в приміщеннях органів виконавчої влади та  місцевого самоврядування, сільських та селищних радах, банківських установах та поштових відділеннях зв’язку, районних поліклініках та фельдшерсько-акушерських пунктах у громадському транспорті, а також у комунальних закладах інших громадських місцях.

На 25 жовтня 2014 року до органів соціального захисту населення області звернулось  626 осіб, з них компенсацію призначено 409 сім’ям. Решта родин не змогли скористатися державною допомогою з причини перевищення доходів сім’ї величини прожиткового мінімуму.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець доручила не знижувати активності інформування населення про можливість скористатися компенсацією додаткових витрат на оплату житлово-комунальні послуг.