За попередніми даними підприємствами Ковеля та району у січні-вересні 2014р. реалізовано промислової продукції на суму 183,6 млн. і 208,2 млн.грн. відповідно.

В місті майже три чверті загального обсягу реалізації припадало на продукцію харчової промисловості, машинобудування і металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів, у районі понад 95% обсягів реалізації займає продукція харчової промисловості і виготовлення виробів із деревини, паперу та поліграфічну діяльність, - повідомили у головному управлінні статистики у Волинській області.

Підприємствами міста виробляється понад 37% обласних обсягів варенокопчених, напівсухих, сиров’ялених, сирокопчених ковбас, 48% заморожених плодів, 71% і більше випуску чоловічих та жіночих пальт, напівпальт, лише у Ковелі виробляються котли центрального опалення. Виробникам району належать 89% загальнообласних обсягів з видобутку природних пісків, 96% – дерев’яних вікон, дверей, їх рам та коробок.

Вагомий внесок у промисловість Ковельщини роблять товариства з обмеженою відповідальністю «Укрдорс», «Компанія Алтекс», «Ковельський хлібокомбінат», «Ковальсько–пресове підприємство» та ПАТ «Ковельмолоко».