Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик спільно із Луцьким міським головою Миколою Романюком сьогодні відвідали недобудований об’єкт – Волинський обласний перинатальний центр.

Перинатальний центр - це клініка широкого профілю, у якій проводитимуться консультації, лікування та реабілітація вагітних, а також новонароджених дітей. Його будівництво розпочалось у 2001-му році, але було призупинене через відсутність фінансування. У 2012-тому, роботи відновили, вклавши у будівництво 13,5 млн. грн. держбюджету. У 2013-тому році у будівництво вклали 75,4 млн., з яких 70,8 млн держбюджету. У цьому році на будівництво було передбачено 2,2 млн. грн. Загалом кошторисна вартість об’єкта, площею 13 698,8 кв./м., складає 99,9 млн. грн.

Введення Волинського перинатального центру в експлуатацію можливе лише у комплексі з усіма спорудами об’єкту, на добудову яких потрібно ще 64,2 млн. грн.

За словами керівника будівельного підприємства ПАТ «Луцьксантехмонтаж-536» Ігоря Чорнухи, при нормальному фінансуванні, для введення об’єкту в експлуатацію знадобиться близько 8-ми місяців. Також він додав, що замороження будівництва об’єкту буде невигідним для влади, адже на це теж потрібні кошти. Перинатальний центр потрібно буде охороняти та опалювати тому, що в деяких приміщеннях вже вбудовано дороговартісне медичне обладнання.

Для того, щоб обладнання не вийшло з ладу через падіння температури у зимовий період, губернатор Володимир Гунчик, мер Микола Романюк та директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж-536» Віктор Чорнуха вирішили «скинутись» по 150 000 грн. на опалення об’єкту з бюджетів області та міста та фірми.

Володимир Гунчик пообіцяв на наступному тижні провести нараду з питань фінансування добудови центру. Він декілька разів висловив, намір закінчити будівництво в наступному році. Та додав, що це набагато важливіше ніж розпочинати будівництво інших об’єктів.

Наразі споруджено блок «А» (акушерський стаціонар), в якому частко проведені внутрішні оздоблювальні роботи. Перехідна галерея та блок «Б» (консультативно-діагностична поліклініка) збудовані частково. Їх будівництво продовжується. Будівництво блоку «В» (відділення пролонгованої реабілітації новонароджених) ще не розпочалось.