Учасник бойових дій з Луцька зберігав вдома гранати Ф-1 та РГД-5, - повідомив очільник волинської міліції Петро Шпига.

Про це йшлося під час прес-конференції в УМВС України у Волинській області 12 листопада. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Як повідомив начальник Управління Петро Шпига, співробітники карного розшуку отримали інформацію про громадянина Луцька, який може переховувати у господарстві вибухові пристрої. Отримавши санкції на проведення обшуків, і вже, власне, під час обшуку правоохоронці виявили у чоловіка чотири гранати Ф-1, дві гранати РГД-5 та шість запалів. Усі ці пристрої передані в НДКЦ, де триває їх дослідження. Відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Чоловік наразі не затриманий.

Зі слів Петра Шпиги, зазначений чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався та є учасником АТО. Петро Шпига зауважив, що іноді учасники бойових дій везуть додому такі «подарунки». Наразі працівники міліції відпрацьовують коло осіб, які поверталися із зони АТО разом із лучанином.

Як повідомив головний міліціонер Волині, причетність вказаного учасника АТО до вибухів автівок у Луцьку не підтверджена.