Росія з порушенням вимог міжнародного та українського законодавства завезла на територію України 74 вантажівки. Вміст вантажу та його призначення українській стороні невідомі. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко. Пише ТСН.

"16 листопада між 6 та 7 годинами ранку з території РФ на територію України через пропускні пункти "Донецьк-Ізварине" та "Матвєєв Курган-Успенка" заїхали 74 вантажівки чергового так званого гуманітарного конвою", - зазначив Лисенко. Речник РНБО підкреслив, що російською стороною порушено вимоги міжнародного та українського законодавства щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги. Окрім того представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у переміщенні вантажу.

"Український зведений підрозділ прикордонників і митників здійснив лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через держкордон. Вміст вантажу та його призначення українській стороні невідомі", - наголосив Лисенко.

Тим часом російські ЗМІ пишуть, що у машинах, які почали розвантажувати у Макіївці, "електротехнічне обладнання та комплектуючі, будматеріали, а також паливно-мастильні матеріали". Як повідомлялося раніше, бойовики майже 30 разів обстріляли українських військових за минулу добу. Внаслідок обстрілів, отримали поранення шестеро українських військовослужбовців.