Для того, щоб замінити куліси, які використовуються вже впродовж чотирьох десятиліть, Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр і мені Тараса Шевченка потребує 160 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 14 листопада. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Доповідаючи про проект змін до обласного бюджету, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що, оскільки цього року не організовували творчі звіти, передбачені на них кошти планують спрямувати на інші потреби. Так, на пошиття одягу сцени облмуздрамтеатру пропонується виділити 160 тисяч гривень.

Начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук подякував депутатам за те, що були виділені кошти на ремонт глядацької зали театру, який зараз триває і завершиться до 4 грудня (до урочистостей з нагоди річниці утворення Волинської області). З його слів, лишається замінити куліси, тобто одяг сцени, який не змінювали впродовж 40 років.

Члени комісії усе ж не підтримали проект рішення про внесення змін до бюджету Волині, оскільки у них виникло чимало зауважень щодо інших пунктів, зокрема, капітальних видатків на будівництво нових об’єктів, яке, безумовно, неможливо буде завершити до кінця року. Детально розглянути усі зміни, які пропонується внести в обласний бюджет, планують під час пленарного засідання сесії Волиньради.