21 листопада 2013 року Україну і весь світ підняв Євромайдан. Цю дату, річницю чи роковини, тепер називають Днем гідності і свободи. Пишуть Факти.

Перша акція розпочалася на Майдані Незалежності у Києві приблизно в 22:00, а продовжилася по всіх регіонах України. На мітинг зібралося від 1 до 2 тисяч осіб. Тоді люди вийшли на Майдан з прапорами ЄС, висловлюючи обурення рішенням Кабміну зупинити євроінтеграцію.

29 листопада близько 10:00 стає відомо, що Угоду про асоціацію втікач Янукович не підписав. Переломною стала ніч із 29 на 30 листопада. Тоді близько 4:00 співробітники "Беркута" силою розігнали акцію протесту біля стели на Майдані Незалежності. Після того на Майдан з усієї України прибули люди, багато з яких залишилися там назавжди. Майдан штурмував "Беркут", "Тигр" та інші спецпризначенці.

Потужне зіткнення сталося 11 грудня. Наступну хвилю підняли "закони диктатури". 22 січня стає відомо про перших жертв - Нігояна, Вербицького, Сеника і Жизневського. А майже за місяць, 18-20 лютого міліції віддали відкритий злочинний наказ стріляти в людей. Точна кількість загиблих на Майдані не відома. Офіційно загиблими в протистояннях є понад 100 людей. На Інститутські палали шини, лилася кров і сльози. Так народжувалася нова Україна. ФАКТИ пропонують разом подивитися добірку найпотужніших моментів з історії Майдану. Герої не вмирають!

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ