Коаліційна угода майбутньої парламентської більшості передбачає реформу адміністративної системи, уряду та ухвалення закону про імпічмент президенту. Крім того, в тексті проголошується намір відмовитися від нав'язаного державі екс-президентом Віктором Януковичем позаблокового статусу та визначається курс на вступ до НАТО. Пише ТСН.

Депутати підписалися під тим, що хочуть запровадити інститут державних секретарів міністерств, делегувати органам місцевого самоврядування повноваження з надання базових адміністративних послуг, впровадити систему електронного уряду.

Також планується реформа державних закупівель та скорочення переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації.

У рамках реформування системи забезпечення національної безпеки та оборони Україна має відмовитися від позаблокового статусу і відновити інтеграцію в НАТО.

"Розробка та внесення змін до законів України про основи внутрішньої і зовнішньої політики і про основи національної безпеки, серед іншого передбачивши скасування позаблокового статусу України, відновлення політичного курсу на інтеграцію в простір євроатлантичної безпеки та набуття членства в організації Північноатлантичного договору", - заплановано в тексті коаліційної угоди.

Крім того, однією із стратегічних цілей зовнішньої і внутрішньої політики України учасники майбутньої коаліції визначають відновлення державного суверенітету України над територією Криму.