Виробництво промислової продукції порівняно з січнем–жовтнем минулого року зросло на 4,0% (в Україні – зниження на 9,4%). Серед регіонів України за цим показником Волинь посіла 3 місце. Про це інформує Головне управління статистики у Волинській області.

Нарощення виробництва в області обумовлено збільшенням обсягів у переробній промисловості. Зокрема, зростання відбулось у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин і устаткування, виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, машинобудуванні, крім ремонту машин та устаткування, хімічних речовин і хімічної продукції, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 14,7 – 4,4%).

Водночас спостерігалось скорочення обсягів у добувній промисловості і розробленні кар’єрів (на 28,3%), постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (на 2,5%).

За попередніми даними у січні–жовтні підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 10,1 млрд. грн., в розрахунку на одного жителя області – 9,7 тис. грн.