Якщо у найближчий тиждень-два не відбудеться ротація військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь», то їх матері і жінки обіцяють заблокувати митні переходи в містах Ягодин та Устилуг.

Матері волинських військових зустрілися з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, аби почути від нього результати перемовин у столиці щодо ротації бійців. Зустріч відбулася 22-го листопада. Про це повідомляє Інформаційне агенство Волинські новини.

«Я мав розмову в Генштабі й Мінооборони, батальйон обов’язково буде виведений на ротацію. Наступного тижня я організую заходи, щоб їх повернути на місце дислокації у Володимир-Волинський, або в області, які не прилеглі до зони АТО», - розповів присутнім губернатор.

Це викликало обурення у присутніх, адже, мовляв, тербатальон має бути на Волині, а не в інших областях. Окрім того, люди висловили невдоволення, що їм не назвали точної дати ротації бійців.

Нагадаємо, 10-го листопада більше півтори сотні матерів, жінок військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» прийшли під стіни обласної ради. Вони вимагали негайної ротації військовослужбовців (Відео: звернення батьків волинських бійців тербатальйону), які зараз на передовій. Тоді голова ОДА пообіцяв їм поїхати в Київ і поговорити з першими особами держави з приводу цього питання.

Сьогодні ж матері висунули вимогу, аби негайно здійснили ротацію їхніх рідних, мовляв, вони вже на передовій по 80 днів.

«Гітлер своїх військових тримав на передовій 30 днів, а наші вже там 80 днів, то що, Президент України гірший за Гітлера?! У багатьох вже дуже поганий психоемоційний стан», - розповіла мати військовослужбовця Алла Козак.

Втім, проблеми з ротацією відчувають не всі військові.

«При нас міліціонерів міняють кожні 30 днів, генералів міняють чітко з їхнім табелем – 15 днів, а наші вже 80 днів в окопах і землянках сидять», - розповів військовий Марек.

По тому присутні сформували звернення до Петра Порошенка, аби він здійснив негайну ротацію військовослужбовців, які вже більше 45 днів на передовій. Окрім того, матері і жінки військових тербатальйону «Волинь» висловили бажання зустрітися з главою держави керівниками Міноборони.