Але у Здолбунові її переважили митники, і тепер за неправдиві відомості винних покарають. Про це повідомляє Рівненська митниця Міндоходів.

Про затримку залізничних вагонів з картоплею, яку одне ТзОВ з Волинської області відправляло у м. Цхалтубо (Грузія), працівники станції «Здолбунів» Рівненської дирекції залізничних перевезень повідомили митників. Загальна вартість задекларованого товару згідно митної декларації склала у валюті контракту 14970 доларів США. Залізничні вагони було затримано, бо вони були перевантажені.

Працівники станції «Здолбунів» ініціювали вивантаження картоплі для більш точної перевірки її кількості. Дві доби переважували та перераховували товар, і встановили суттєві невідповідності. Загальна різниця між фактичною вагою брутто та заявленою документально, згідно рахунків-фактур, склала 68 тонн 800 кг Вартість незадекларованого товару у кількості 68462,2 кг нетто складає понад 10269 дол. США.

Таким чином директор ТзОВ подав органу доходів і зборів рахунки-фактури, сертифікат про походження товару, які містять неправдиві відомості щодо кількості вантажних місць та ваги товару