У січні-жовтні поточного року ковельчанами сплачено за житло та комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 55,7 млн.грн., або 102,2 %  нарахованої суми.
Борг за десять місяців цього року зменшився на 26,2% і на початок листопада  становив 8  млн.грн. З цієї суми 2,3 млн.грн. (29%) не сплачено за  користування централізованим водопостачанням та водовідведенням , за цю послугу не розрахувались 17,4 тис.квартиронаймачів, або 81,4%, хто нею користувався; стільки ж не сплатили  8,7 тис. квартиронаймачів за послуги з утримання житла та вивезення побутових відходів; 6,5 тис. власників особових рахунків  не розрахувались за опалення та гаряче водопостачання (2,1 млн.грн.); 12,7 тис. споживачів газу заборгували 1,3 млн.грн,- повідомили в управлінні статистики у  Ковельському районі.  
З числа тих, хто невчасно  розраховується  за  опалення та гаряче водопостачання , заборгованість терміном три і більше  місяців   мають дві з трьох сімей, за утримання будинків та прибудинкових територій та газопостачання- кожен третій квартиронаймач, за централізоване водопостачання  та водовідведення- кожен одинадцятий.