Під час проведення засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, члени комітету обговорили проблемні питання які виникли на підприємстві ПАТ«Електротермометрія» після погіршення стосунків із Росією.

Напередодні працівники «Електротермометрії» зустрілись із керівником підприємства Юрієм Малихіним щоб довести свої вимоги стосовно виплат заробітної плати, та почути плани подальшої роботи.

Керівник підприємства розповів, що погіршення роботи заводу пов’язане із проблемами на сході України, та погіршенням стосунків з Росією, адже найбільшими споживачами продукції «Електротермометрії» були саме західні регіони, та Російська федерація. За словами Юрія Малихіна частина продукції заводу постачалось до Росії, та на схід України для обслуговування газогонів, які зараз фактично не працюють.

На думку Малихіна збори колективу, які відбулись раніше, окрім головного болю нічого не дали, бо, за словами керівника: «Люди хочуть грошей, але їх не цікавить де вони беруться». Тому він звернувся до міської влади з проханням посприяти підприємству із пошуками нових ринків збуту.

Тож членами міськвиконкому було прийнято рішення створити робочу групу, в яку включать представників виконавчого комітету, представників трудового колективу, адміністрації підприємства та депутатів міста, для того, щоб вивчити ситуацію, яка виникла на підприємстві та відшукати шляхи її вирішення.