Ковельчани помітили на вітрині «Ковельської броварні» мапу України на якій не було Криму.

До редакції Kowel.com.ua звернулися обурені ковельчани. Вони повідомили що на боковому вікні відомого в місті закладу «Ковельська броварня» намальована карта України. Обурення в мешканців міста викликав той факт що на мапі не було намальовано тимчасово окупованого Росією Криму. Як повідомили громадяни - цей факт вони розцінюють як позицію закладу, який підримує дії путінських агресорів.

Наступного дня скандальної мапи на боковій шибі «Ковельської броварні» вже не було. Хлопці бармени нічого про цей факт розповісти не змогли, адже тільки заступили на зміну і ніякої мапи вже не встигли побачити.

Журналістам вдалося отримати коментар Марії Костюк. Вона є одним з адміністраторів закладу, і власне за її ініціативою цей малюнок з’явився на вітрині.

Вона розповіла що це відбулося в рамках благодійної кампанії. Марія Костюк вже не перший рік займається благодійністю, і ця скандальна карта за її словами відображає територію на якій зараз проходить акція допомоги українським дітям. За словами волонтерки, Крим не є в межах гривневої зони і там просто не має можливості провести благодійну кампанію.

Адміністратор «Броварні» просить не шукати політичного підтексту у малюнку. Зрештою, він і провисів недовго.