Жителька Луцька Тамара Бондаревська ладна була піти на будь-що, аби тільки виконавча служба не вилучала її собак та котів.

Як стало відомо з Єдиного реєстру державних рішень, ще 12 червня суд вирішив, що Тамара Бондаревська повинна передати усіх своїх домашніх тварин комунальному підприємству «Ласка». Однак через те, що жаліслива лучанка не виконала рішення суду добровільно – 6 листопада цього року Луцьким міськрайонним судом була винесена ухвала про примусове проникнення до житла жінки та вилучення тварин.

Вчора 12 грудня, державний виконавець Першого відділу ДСВ Волинської області Лілія Радчук у компанії з представниками КП «Ласка» та правоохоронцями здійснювали примусове проникнення до житла Тамари Бондаревської.

Як стало відомо з судової ухвали, пані Тамара володіє аж трьома квартирами у одному під’їзді п’ятиповерхівки.

У першій квартирі ніхто не відчиняв, тому працівники ЖКП зламали замок і відкрили двері. Держвиконавець Лілія Радчук зайшла до квартири і констатувала, що ні господаря, ні тварин у помешканні немає.

Однак, коли правоохоронці, держвиконавець та керівник КП «Ласка» Дана Новарчук почали стукати у двері інших квартир любитель тварин – без скандалу не обійшлося.

Спочатку господарка взагалі не подала виду, що вона в квартирі, а коли працівники ЖКП почали ламати замок – жінка обізвалася і заходилася проганяти непроханих гостей.

Держвиконавець Лілія Радчук та правоохоронці намагалися пояснити власниці тварин, що є рішення суду і вони зобов'язані його виконати, а тому й просили жінку відчинити двері та добровільно віддати їй вихованців.

Але той факт, що тварин хочуть забрати до притулку КП «Ласка», дуже налякав та обурив Тамару Бондаревську, і вона почала телефонувати дочці Олені, аби та якнайшвидше забрала тварин до себе.

Правоохоронцям довелося чекати під дверима любительки тварин, адже та обіцяла, що за 10 хвилин приїде її донька і забере котів та собак.

Та все ж навіть через 20 хвилин донька Олена не приїхала, а жеківці почали ламати замок на дверях.

Коли двері до помешкання вдалося відчинити, Тамара Бондаревська спочатку спробувала вмовити держвиконавця не забирати тварин, а потім почала погрожувати самогубством.

І уже за лічені секунди жінка відчинила вікно у кухні, залізла на підвіконня і почала по телефону прощатися із донькою Оленою.

На щастя, коли жінка відвернулася, міліціянти її схопили та почали знімати з вінка.

У той час коли Тамару Бондаревську виводили на сходову клітину, на одного з міліціянтів накинувся кіт і почав його кусати і дряпати.

Жінці викликали швидку і пропонували випити щось заспокійливе, але від медичної допомоги вона відмовилася.

Після цього працівники КП «Ласка» ще понад годину відловлювали котів та собак у квартирі.

Зрештою вдалося вилучити 7 котів та 5 собак, серед яких був ротвейлер та стаффордшир.

Собак та котів помістили у клітки і відвезли до КП «Ласка». За словами керівника КП «Ласка» Дани Новарчук, усіх тварин оглядатимуть ветеринари, а згодом помістять у притулок, або ж  віддадуть волонтерам.

Сама ж Тамара Бондаревська дуже засмутилася через те, що у неї відібрали собак і запевняє, що це справа рук її сусідки, мовляв, та постійно погрожує, що має зв’язки з  місцевим депутатом і зробить усе можливе, аби у жінки відібрали тварин.

Зрештою, державний виконавець Першого відділу ДВС Лілія Радчук повідомила, що рішення суду виконане, а тварин усіх вилучено.

У свою чергу Тамара Бондаревська запевнила, що буде будь-що намагатися повернути своїх улюбленців додому.