Сьогодні в спальних районах Луцька зненацька почали відключати світло. До редакції інтернет-видання «Під прицілом» зателефонували жителі 33-ого та 40-ого мікрорайонів і розповіли, що світло вимкнули навіть у дитсадках та лікарнях. Людей обурює те, що світло вимкнули без попередження.

Директор Луцької філії ПАТ «Волиньобленерго» Володимир Боднарчук телефоном повідомив нашим журналістам, які звернулися до нього по коментарі, що ситуація нормальна, відключення відбуваються згідно графіку. Уже згодом він розповів, що, виявляється, нещодавно затвердили другий розширений графік аварійного відключення світла.

А також те, що віднині світло в помешканнях лучан вимикатимуть за принципом парності.

«Ми розробили новий графік відключення світла. Тепер ми будемо відключати парні-непарні будинки, тобто один день парні номери, а один день - непарні. Відключення проводяться в самі пікові години навантаження на електромережу на дві години».

Зауважимо, що на офіційному сайті «Волиньобленерго» є розроблений графік використання електроенергії та аварійних відключень за 11 грудня. На ньому можна прослідкувати, що найбільше електроенергії лучани витрачають у період з 17.00 до 20.00 години. Однак ні на сайті Луцької міської ради, ні на сайті «Волиньобленерго» немає графіків аварійних відключень.

Крім того, директор Луцької філії ПАТ «Волиньобленерго» Володимир Боднарчук заявив, що найближчим часом буде погоджено ще один графік аварійних відключень.