Президент України Петро Порошенко закликав поляків ніколи «не будувати політику на могилах».

Про це він заявив, виступаючи в польському Сеймі, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Були в нашій історії і приклади спільних перемог над ворогами, траплялося і таке, про що не хотілося б згадувати але як сказав мій хороший друг і друг України Броніслав Коморовський, минуле навіть найбільш драматичне не повинно роз’єднувати, розділяти наші країни», - заявив Порошенко.

Він нагадав, що предстоятелі українських та польських церков радять говорити про минуле з великою мудрістю: «Прощаємо і просимо прощення».

Депутати Сейму відреагували на ці слова оплесками.

«Нам необхідно вшанувати пам'ять загиблих як в Україні так і в Польщі. Закликаю більше ніколи не будувати політику на могилах. Нам необхідно відійти від минулого, зробити висновки на майбутн», - зазначив Порошенко.

Довідка: Волинська трагедія (пол. Rzeź wołyńska, «Волинська різанина») — обопільні етнічні чистки українського іпольського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту (107, 202), та радянських партизанів у 1943 році під часДругої світової війни на Волині. Частина польсько-українського протистояння у Другій світовій війні, або за В. В'ятровичем «Другої польсько-української війни». У ширшому сенсі, складова багатовікового українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях — ВолиніГаличиніХолмщині,ПідляшшіНадсянніЛемківщині.