У ПП «Автотранспортне підприємство №1» через суд відібрали 14 автобусів марки «Богдан», - інформує «Під прицілом».

Зокрема, ТзОВ «Промтекссервіс» подало до Господарського суду Волинської області позов з проханням в рахунок погашення заборгованості за договором позики стягнути з ПП «Автотранспортне підприємство №1» заставу. Предметом застави виявилися пасажирські автобуси марки «Богдан», що перебувають у власності перевізника.

Справа в тім, що 10 вересня 2013 року між ТзОВ «Авто - Авангард» і ПП «Автотранспортне підприємство №1» було укладено договір позики на суму 924 558 грн. В гарантію цього, було укладено додатково договір, за яким перевізник передав позичальнику в заставу 14 пасажирських автобусів марки «Богдан». Вже за 2 тижні – 1 жовтня 2013 року «АТП №1» зобов’язувалось повернути борг. Кошти перевізник отримав на свій особовий рахунок, однак по нинішній день позику не повернув.

В той же час, ТзОВ «Авто - Авангард», яке надавало кошти в позику, знайшло ТзОВ «Промтекссервіс», яке погодилось перейняти право вимоги на позику ПП «Автотранспортне підприємство №1». Таким чином у жовтні цього року фірми уклали договір і право відсуджувати у перевізника 925 тисяч гривень боргу отримало ТзОВ «Промтекссервіс». З позовом до суду нові кредитори не забарилися. Тож власники ТзОВ «Промтекссервіс» одразу попросили представників Феміди стягнути з «АТП №1» не суму боргу, а сам предмет застави – 14 автобусів марки «Богдан». Очевидним є те, що вартість усіх заставних автобусів є значно вища, ніж фактична сума боргу. Однак оцінки заставного майна чомусь ніхто не запросив.

В результаті нещодавно Господарський суд Волинської області задовольнив позов і виніс рішення стягнути з ПП «Автотранспортне підприємство №1» 14 автобусів, які перебували в заставі.

Разом з тим, варто зауважити, що ПП «Автотранспортне підприємство №1» є постійним перевізником по місту Луцьку і на сьогодні воно обслуговує маршрути №11 та №19. За даними офіційного сайту Луцької міської ради, підприємство здійснює перевезення на 20 автобусах. Якщо ж у «АТП №1» таки відберуть заставні «Богдани», на балансі лишиться всього 6 автобусів, які будуть не в змозі обслуговувати маршрути. Очевидно, міська рада буде змушена розірвати договір з перевізником.