18 грудня у Ковельській райраді відбулася нарада з питань заготівлі молока від населення та цінової політики, за участю окремих сільських голів та заготівельників молока. Також, присутніми були керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій Броїло, заступник начальника управління агропромислового розвитку Ковельської РДА Тетяна Шавлай, в.о. начальника управління Держкомзему у Ковельському районі Іван Лукасюк.

Головне завдання наради – нормалізувати відносини між виробниками і переробниками молока. Проблема, що існує в цьому процесі – неузгодженість закупівельної ціни на молоко. Керівництво району зацікавлене в тому, щоб розвивалися переробні підприємства, які працюють на економіку району, - йдеться на сайті Ковельської райради.

У своєму виступі до учасників наради представник районної ради Андрій Броїло наголосив, що в теперішній складній економічній ситуації селяни мають не тільки відстоювати ціну на молоко, а й домагатись підвищення надоїв при зниженні затрат кормів, яке можна досягнути тільки шляхом оптимізації годівлі високопродуктивних корів. Також, посадовець націлював сільських голів на створення на підвідомчих територіях культурних пасовищ.

Заступник начальника управління агропромислового розвитку Ковельської РДА Тетяна Шавлай, в свою чергу, проінформувала присутніх про підтримку розвитку особистих селянських господарств за рахунок коштів районного та обласного бюджетів.

Прикро, але з керівництва заготівельних підприємств на нараду ніхто не прибув, тому питання ціни на молоко залишається відкритим.