Незважаючи на прохолодну погоду і періодичний сильний дощ, на площі Герої Майдану, що біля Ковельського Будинку Рад, зібралося Народне Віче. Його організатори партія «Правий сектор», ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву», громадське об’єднання «Майдан Гідності», представники місцевого автомайдану ще два дні тому закликали небайдужих містян прийти на центральну площу Ковеля, щоб висловити свою думку щодо роботи виконавчих органів влади, правоохоронних органів, взяти участь у соціальному опитуванні, яке й ляже в основу проведення наступних Народних Віче, - пише Про Ковель.

Перед Будинком Рад поставили сміттєзбірник як головний атрибут народної люстрації. Ведучий зібрання Сергій Дружинович сказав, що цей сміттєвий бак віднині їздитиме всією Волинню, тому може бути корисним для громади будь-якого села чи міста. Також він запропонував містянам не рідше одного разу на місяць зустрічатися на площі Героїв Майдану і гуртом обговорювати наболілі питання.

Однак відразу ж запевнив, що розмова на вулиці обов’язково матиме своє продовження у владних кабінетах міської, районної адміністрації, силових органів. Думку громади міста має чути перш за все очільник Ковеля Олег Кіндер, а головне, рахуватися з нею. Тому нинішнє народне Віче містило конкретні завдання.

Розпочали зібрання з хвилини мовчання за загиблими українськими військовими, які поклали свої життя за незалежну, цілісну державу. Потім присутні виконали Гімн України.
Слово надали всім бажаючим, які мали що сказати цього дня. Люди уважно слухали кожного з виступаючих, а якщо не погоджувалися з тією чи іншою думкою, то вголос заявляли свій протест.

На завершення першої зустрічі Сергій Дружинович зачитав спільне звернення, підписане керівниками багатьох громадських організацій та політичних осередків. Його адресували Ковельському міському голові, голові районної ради, начальнику Ковельського МВС у Волинській області, Ковельському міжрайонному прокурору, керівнику місцевого відділу СБУ. В цьому документі, зокрема, йдеться: «Ми, представники громадськості міста та району, зважаючи на надскладну ситуацію у державі та запобігання подальшої ескалації соціальної напруги в нашій громаді, закликаємо вас до діалогу.

Пропонуємо 27 грудня провести круглий стіл з представниками влади, силових структур, широких верств громадськості та ЗМІ і обговорити питання щодо нашої подальшої співпраці. Відмова від діалогу буде розцінюватися як самоусування влади від вирішення проблемних питань в регіоні. В такому випадку громада буде вимушена перейти до рішучіших дій».

Наразі, за словами Дружиновича, список нагальних питань, які необхідно першочергово вирішити з представниками влади, ще формується. Щоб спільно окреслити їх, було погоджено періодично встановлювати на центральній площі міста намет, де чекатимуть від жителів міста і району на письмові пропозиції та зауваження.