Сьогодні Вифлеємський вогонь пластуни передали у Нововолинську міську раду.

Нагадаємо, що 19 грудня «Станиця Нововолинськ Пласту» та її керівник Віта Сєргєєва організували поїздку по Вифлеємський вогонь. На митному пості «Устилуг», із рук польських харцерів вогонь опинився на території нашої держави. Та за збігом обставин, лише сьогодні вогонь миру помандрує Нововолинськом. Цього року девізом передріздвяної акції є гасло «Мир є в нас», - пише БУГ.

За традицією, яка діє уже 6 років, першим вогонь отримав міський голова Віктор Сапожніков та його заступники. Польські харцери передали нашому меру подарунок – статуетку ангела, як символічний оберіг, та побажали миру Україні. У свою чергу Віктор Сапожніков подякував пластунам за багаторічну співпрацю та успішно виконану місію. Далі Віта Сєргєєва із дітками-пластунами передала вогонь у Нововолинський центр допомоги військовослужбовцям, у свою чергу, волонтери передадуть його військовим у зону АТО, із побажаннями миру і спокою. Далі вогонь помандрує по церквах, лікарнях, організаціях та громадах.

Така акція відбувається у межах міжнародної естафети «Поділися щастям заради миру», щороку по всьому Світу скаути передають символічний вогонь «Світло миру з Вифлеєму».