Сільради Волині скаржаться на недосконалість земельного законодавства. Про це стало відомо 26 грудня під час зустрічі представників сільських і селищних рад із головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, - пише Волинський інформаційний портал.

Присутня на зустрічі з головою ОДА секретар однієї із сільських рад Ківерцівського району нарікала, що в сільраді лежить півтисячі заяв на отримання ділянок під будівництво, натомість через недосконалість Земельного кодексу України виділити їх нема змоги.

Відтак, мовиця зауважила, що законодавство 2011 року було багато кращим. Додала вона і про те, що через те, що землю розпайовано і діє мораторій, не можна ділянки виділити і 34-ом учасникам АТО.

«Нема в наявності вільної землі», - наголосила вона. Долучилась до розмови і землевпорядник Прилуцької сільської ради. Вона своєю чергою нарікала на те, що орендарі паїв не завжди сплачують до місцевого бюджету кошти. Як приклад, вона навела історію з підприємцем, котрий поблизу Луцька вирощував на продаж плантацію томатів, не сплативши до скарбниці ні гроша.

Голова ОДА Володимир Гунчик запевнив присутніх, що всі питання будуть взяті під пильний контроль, і наголосив, що потрібно спільно лобіювати питання внесення змін до земельного законодавства.