ПАТ «Банк Форум» в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб через Господарський суд Волинської області стягує з компанії  волинського нардепа-олігарха Єремеєва «Вест Ойл Груп» понад 33 мільйони доларів за кредитним договором.

Зауважимо, що у червні 2014 року видано постанову про ліквідацію «Банку Форум», а фінустанова за час свого існування мала як вкладників, так і роздавала кредити. З моменту його ліквідації постало питання про повернення коштів, як стягнення кредитів так і повернення вкладів фізичних особам.

З Єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що справи за позовом ПАТ «Банк Форум» розглядалися у судах мало не щотижня. Не виняток і Волинський господарський суд.

Неабиякої уваги заслуговує справа щодо стягнення заборгованості по кредиту з фірми «Вест Ойл Груп», адже сума боргу вираховується не у гривнях, а у мільйонах доларів.

Як відомо компанія «Вест Ойл Груп», або ж просто «WOG» є одним з найбільших трейдерів паливно-промислової групи «Континіум», яка підконтрольна двом волинським нардепам Ігорю Єремеєву та Степану Івахіву.

Як стало відомо під час судового засідання станом на 8 січня 2015 року сума боргу залишається незмінною, а саме – 33 163 984 доларів США.

Зауважимо, що у справі у якості третьої особи на стороні відповідачів виступає ще одна компанія «Континіуму» - «Золотий екватор». Проте жодна з компаній паливно-енергетичної групи, підконтрольної Ігорю Єремеєву, своїх представників не направила, до суду прийшов лише представник банку Володимир Котищук.

На початку судового засідання суддя Ігор Гарбар оголосив, що представники відповідачів подали клопотання до суду і просили перенести розгляд справи.

І навіть попри те, що представник ПАТ «Банку Форум» намагався довести, що праву можна розглядати за відсутності відповідачів, суддя Ігор Гарбар відклав розгляд справи на невизначений термін.