У Луцькому міськрайонному суді слухають справу лучанина Володимира Півня за те, що вчинив крадіжку з території, де зводить собі будинок син мера Луцька підприємець Володимир Романюк.

Ділянка, на території якої було скоєно злочин, знаходиться у селі Зміїнець Луцького району. Саме це село в обласному центрі охрестили «царським», отримати там шмат землі, а тим паче звести нерухомість може дозволити собі далеко не кожен лучанин.

Подейкують, на цій території облаштовано цілий мікрорайон із елітних будиночків з власною інфраструктурою. У цьому селі, відомо, облаштувався і тато потерпілого - градоначальник Микола Романюк.

Микола Романюк у Фейсбук похвалився цвітучою магнолією біля свого будинку.

Фото з власного архіву інтернет-видання «Під прицілом».

Підсудному інкримінують крадіжку з проникенням, хоч, як стверджував його захисник, чоловік уже давно все відшкодував та щиро покаявся перед сином мера. Втім, такого скаржника прокурори взялися яро відстоювати у суді.

На сьогоднішнє судове засідання потерпілий не з'явився і навіть не повідомив суду причину своєї неявки. І саме через це сьогодні суддя Андрій Сівчук був змушений оголосити перерву аж на місяць. Чим таким був зайнятий син міського голови, у судовому засіданні не було відомо нікому. 

Служитель Феміди зобов'язав прокурора будь-що забезпечити явку потерпілого Володимира Романюка на наступне засідання, мовляв як без потерпілого можна слухати справу.

І тут пригадується народна приказка, «яка хата – такий тин, який батько – такий син», адже не так давно ми писали про те, що і міський голова Микола Романюк теж відверто ігнорує судові слухання по справі де до нього позивається депутат міськради Андрій Осіпов у справі про те, чи має мер право відключати гарячу воду усьому населенню міста, в якому він не живе.