Громадський транспорт почав ходити в Одесу, Дніпропетровськ і Миколаїв. Поки що курсують в основному нерегулярні рейси, - інформує «Преса України».

Зараз відомо, що автобуси в основному виїжджатимуть до Одеси, Дніпропетровська та Миколаєва. Місцеві жителі припускають, що скоро з’являться нові маршрути. Єдине, на що вже встигли поскаржитись окремі люди, ціни на проїзд. За деякими даними, виїхати із території півострова, наприклад, до тої ж Одеси відтепер стало ще дорожче. Якщо раніше за проїзд від Ялти до Одеси водії просили тисячу гривень, то відтепер сума складатиме 1,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, після анексії Криму транспортне сполучення із материком для жителів півострова називалось не інакше як «машиною часу». Адже про нормальний виїзд залишалось лише згадувати. 

Так, після того, як 26 грудня 2014 року «Укрзалізниця» скасувала пасажирські та вантажні поїзди до Криму, кількість скарг на РФ від місцевих жителів збільшилась. А от реальна можливість покинути «руській мір» зникла на довго.

Відомо, що із початком нового року маршрут прямування поїздів кримського напрямку обмежили до станцій Новоолексіївка і Херсон.

Більше того, ще восени 2014, в Мінінфраструктури України заявили про скасування автобусів в Крим.