Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик на черговій відео-селекторній наради розповів про зустріч президента України Петра Порошенка з головами обласних адміністрацій. Під час зустрічі президент основну увагу приділив обговоренням питань миру, суверенітету та територіальної цілісності країни.

Голова ВОДА розповів що ДНР і ЛНР не полишають спроб розширити окуповані території. Нещодавно терористи зі сходу при підтримці російських військ спробували захопити Донецький аеропорт, цієї ночі була спроба танкового прориву з флангу в селі Піски. Отже, ситуація на сході залишається напруженою. Це змусило президента Петра Порошенко підписати наказ про початок четвертої хвилі мобілізації.

Гунчик розповів зі слів президента України, що за інформацією СБУ, терористами заплановано комплекс заходів по зриву четвертої хвилі мобілізації. Тож керівництво області планує проводити ряд запобіжних та роз’яснювальних робіт, заходів безпеки, зокрема і інформаційної.

Одним з важливих завдань під час чергової мобілізації військовозобов’язаних буде підготовка до першої хвилі демобілізації. Тож невдовзі військовослужбовці, що пішли воювати в АТО, першими зможуть повернутись до дому.

Петро Порошенко звернув увагу обласних голів на недопущення корупційних дій під час проведення мобілізаційних комісій. Також президент категорично заборонив міністру оборони відправляти в зону АТО тих, хто йде в армію по призиву (вперше), та наголосив, що вони повинні знаходитись у місцях постійної дислокації.