У мисливському господарстві «Звірівське» працівникам підприємства із спеціальною комісією довелося виламувати двері кількох приміщень. Адже за словами новопризначеного директора господарства Яреми Байди, його попередник Андрій Шпорук закрив більшість приміщень та забрав ключі із собою, - повідомляє прес-служба Самооборони Волині.

«Ситуація склалась такого плану, що з моменту призначення мене директором ДП «Мисливське господраство «Звірівське», попередній директор не передав мені основні засоби підприємства. Час стікає, він не з’являється, і відбувається аномальна ситуація. Керую підприємством, а основні засоби мені не передані», – каже Ярема Байда.

Так, інвентаризацію підприємства довелося здійснювати із застосуванням засобів злому замків. Один із таких заходів був здійснений 12 січня у присутності представників правоохоронних органів, працівників державного підприємства, органів місцевого саморядування, ревізора із Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та активістів Відділу протидії корупції Самооборони Волині. На таку акцію запрошували і колишнього директора Шпорука, проте до нього таки не вдалося додзвонитися. Хоч, у підприємстві запевнили, що його точно повідомили про те, що такий захід буде відбуватися.

Ярема Байда очолює Звірівське мисливське господарство з 11 листопада 2013 року і каже, що унаслідував від колишнього керівництва велику боргову яму підприємства.

 

«Сильна боргова яма, залежність. Рахунки у виконавчому провадженні. Гасити борги – питання № 1. Відсутнє мисливське упорядкування. Без нього неможливо і не законно біологічно обгрунтувати проект вилучення основних видів мисливської фауни. Тобто неможливо освоювати основний ресурс підприємства – диких тварин через відсутність мисливського упорядкування», – каже новоспечений директор.

ДП Мисливське господарство «Звірівське» найбагатше господарство на диких тварин в області.