Страшні кадри російських ЗМІ. Бойовик «Гіві» допитує полонених «кіборгів». Сюжет показав сьогодні телеканал «Росія 24». «Нам сказали забрати 300-х. Ми погрузилися. З нами повинні були їхати ще дві «коробочки», - пишуть Факти.

По дорозі з’ясувалося, що пустих «коробочок» з нами немає. Чотири «коробочки» завантажені. По дорозі ми уже дізналися, що йдемо у наступ», - говорить українською мовою боєць. На наступному відео - допит полоненого. Як стверджує блогер Петро Терент’єв - це комбат 93-ї бригади, якого, зокрема, зафільмували під час рукостискання з бойовиком Моторолою.

 

«Сказали, що попереду - наші війська. І треба забрати 300-х. Ми поїхали. З’ясувалося, що там немає ніяких 300-х, а нас відправили у напад. Нас просто кинули командири… Нас тупо вони кинули. І все. Та щоб ми знали, що поїдемо у напад… Ми уже неодноразово відмовлялися. Щоб ми знали куди їдемо - ніхто би не поїхав. А тут приїхав ротний і сказав, що ніякого нападу - забрати 300-х», - говорить українською мовою боєць. Далі - без коментарів...

У Донецькому аеропорту 8 українських військових потрапили в полон, -  повідомив радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

«Сьогодні вранці кілька десятків бійців ВДВ пішли на допомогу своїм, у Донецькому аеропорту. Густий туман, видимість була близько 20-30 метрів», - повідомив він

«Це складно пояснити цивільним, що не були жодного разу на передку - але такий туман смертельний для психіки й для людей. Особливо коли ти намагаєшся максимально непомітно наблизитися, коли ти розумієш, що в будь-яку секунду тебе можуть убити. Нерви здають, швидко», - написав він.

«Але в ДАП ситуація ще гірша - пересуватися потрібно було по плоскому бетонному столу, без єдиного орієнтира. І вони промахнулися, промахнулися на 800 метрів, взяли трохи лівіше. І потрапили прямо в місце концентрації бойовиків. Був бій. Були загиблі. І 8 людей потрапили в полон», - повідомив Бірюков.

«Напевно офіційно це ще не озвучили, але навряд чи хтось зараз це буде заперечувати - є прізвища, є документи», - додав він.