Чимало сільських рад, за теперішніми приблизними розрахунками, не здатні профінансувати свій орган місцевого самоврядування. Що на них чекає – говорили говорили 21 січня під час наради із селищними, сільськими головами, бухгалтерами селищних, сільських рад з питань формування місцевих бюджетів на 2015 рік, - пише Kowel.com.ua.

Доповідала по питанню формування місцевих бюджетів начальник управління фінансів райдержадміністрації Тетяна Марчук.

В основному сільські ради повинні самостійно забезпечити гроші для зарплати працівників територіального органу. А якщо залишаться – можуть проводити ремонти садочків, доріг, тобто використовувати, як вважають за потрібне.

Школи, будинки культури та клуби, більшість пожежних автомобілів залишають на фінансуванні району. В цьому році утримувати пожежні машини зобов’язали тільки у Любитові та у Радошині.

Також в районі залишається утримання бібліотечних працівників. Незважаючи на це, за попередніми приблизними підрахунками, багатьом сільським радам на цей рік не вистачає від кількох тисяч до ста.

На запитання, що робити, якщо не вистачає коштів, Тетяна Іванівна відповіла, щоб розраховували бюджет на скільки місяців, скільки вистачає, а далі об’єднуватися.

Присутні також звернулися до керівництва району, щоб воно організувало спеціальне навчання, де б пояснили, як правильно об’єднати сільські ради.