Депутат Волинської обласної ради Андрій Турак звернувся до Антимонопольного комітету, та мера міста Луцька Миколи Романюка з проханням розібратись з махінаціями у проведенні тендерних процедур на закупівлю молочних продуктів у дитячі садочки, школи та лікарні.

За словами Андрія Турака, він ще раніше мав інформацію про те, що готуються зловживання і порушення під час проведення тендерних процедур. Тож раніше він вже подавав відповідний депутатський запит до голови Волинської адміністрації Володимира Гунчика. На що одержав відповідь що все буде добре. Але при проведенні тендерних процедур, виявилось що не все добре.

Турак навів приклад порушень при проведенні тендеру на закупівлю вершкового масла. В конкурсі приймали участь 5 конкурсантів. ТзОВ «Торговий дім Тиверія» - 75 грн./кг, «Велес Волинь» - 77 грн./кг., Дережнянський молочний завод – 68 грн./кг., «Радивилів-молоко» - 57 грн./кг, ПП «Торгпродукт» – 51 грн./кг.

При відкритті тендерний комітет зробив паузу на декілька днів, для вивчення документів та визначення переможця. Згодом виявилось, що тендер виграв ПП «Торфопродукт» але не за ціною 51 грн. як було заявлено, а чомусь за 66 грн.

Андрій Турак відправив листа на ім’я начальника науки і освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка з питанням «де взялась ціна 66 гривень», на що отримав відповідь, що це конфіденційна інформація яку він надавати не збирається.

Під час проведення тендеру ПП «Торогпродукт» зняв свою пропозицію, тоді переможцем мав би стати «Радивилів-молоко». Але він також зняв свою пропозицію. Тоді ПП «Торгпродукт» з’ясували, що в них сталась арифметична помилка. Що насправді в них ціна не 51 а 66 грн./кг. Тож тендер все ж виграє ПП «Торгпродукт».

Депутат зауважив, що подібні ж схеми між ПП «Торгпродукт» та «Радивилів-молоко» були по тендерних процедурах на молоко і сир. Андрій Турак назвав такі ігри з тендерами змовою та фальсифікацією. Також він висловив свій сумнів стосовно якості молочної продукції, адже молоко «Радивилів-молоко» виявилось порошковим та смердючим.