Депутати Волинської обласної ради прийняли рішення замінити підручник історії України для учнів шкіл 5-того класу. З відповідною пропозицією під час засідання позачергової 32-ої сесії Волинської обласної ради депутат Микола Давидюк звернувся до своїх колег.

За словами Давидюка, підручник видавався за рекомендацією «українофоба» екс-міністра Дмитра Табачника. В ньому не згадуються Леся Українка, Іван Франко, Тарас Шевченко, голодомор, репресії, УПА та ін. У підручнику з історії України для 5-того класу з 28-ми існуючих тем тільки у 6-ти згадується історія України. Депутат зауважив, що за півроку не було вжито жодних дій по виправленню цього факту та назвав таку організацію навчання заходами знищення держави.

Микола Давидюк розповів, що у 5-тому класі, згідно виховної психології, у дітей формується загальне уявлення про історію України, національну гідність, патріотизм та інші якості, потрібні справжньому громадянину. Як фахівець з історії, він запропонував новий підручник, який міг би стати альтернативою нині існуючому. У час бандитської влади цей підручник вже намагались ввести у освіту, але безрезультатно. Тож свідомі волиняни самостійно закуповували їх для навчання своїх дітей.

Тож депутат Микола Давидюк звернувся до колег з проханням рекомендувати управлінню освіти негайно вжити заходів щодо залучення підручників які правдиво висвітлюють історію України. А також зобов’язати управління науки і освіти дати пояснення чому досі не вжито заходів по заміні підручників бандитської влади.