Тільки 6% осіб, які підпадають під часткову мобілізацію, є добровольцями.
Про це під час наради повідомив начальник мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Збройних Сил Олег Бойко, - пише Корреспондент.net.

«На цей час ... щодо четвертої черги часткової мобілізації на цей показник маємо тільки до шести відсотків», - сказав Бойко.
За його словами, в ході попередньої мобілізації цей відсоток був істотно вищим і подекуди сягав 20%.

«У ході першої черги часткової мобілізації у 2014 році нами було призвано лише 20% добровольців від загальної кількості мобілізованих. У ході другої і третьої черги мобілізації цей показник був до 10 відсотків», - зазначив Бойко.
«Найбільші проблеми у заходах з мобілізації у Закарпатській області», - сказав він.
За його словами, іноді люди виїжджають за кордон цілими селами. «Є доповідь голови селища Косівського району, згідно з якою місцеве населення найняло два автобуси і виїхало на них в Російську Федерацію. На кордоні військовозобов'язані заплатили за його перетин», - зазначив начальник мобілізаційного управління.
Він додав, що в Тернопільській області триває масова втеча чоловічого населення за кордон. «Як би це не було парадоксально, але люди тікають до Російської Федерації», - сказав Бойко.

Є також проблеми з мобілізацією техніки для потреб армії. «Техніка була зареєстрована на підприємствах, перебуваючи у відрядженнях поза межами областей. І, як показує досвід, була відправлена туди буквально напередодні мобілізації», - пояснив він.
Як раніше повідомлялося, прокуратура відкрила вже 1172 кримінальні провадження за фактами ухилення військовозобов'язаних від мобілізації у 2014 році, повідомив начальник мобілізаційного управління Генштабу Олег Бойко.
Зокрема, на Івано-Франківщині 60% чоловіків не прийшли за повістками у військкомати.