Відбулися громадські обговорення проекту розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють в звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньо обласному сполученні». Про це повідомляє «Волинська правда».

Як пояснив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, нині діючі тарифи - 0,29 гривні за пасажирокілометр для платників ПДВ та 0,34 гривні – для платників інших видів податку - були встановлені згідно з розпорядженням голови ВОДА 27 травня 2014 року. Наразі заплановано підняти відповідні тарифи до 0,38 і 0,45 гривні за пасажирокілометр відповідно.

Вартість проїзду у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньо обласному сполученні таким чином зросте на 31%. Разом із тим, як зауважила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Дика, влада клопотатиметься, аби перевізники погодились на менший «підйом» тарифів, враховуючи низьку платеспроможність населення.


«Мінімальна зарплата не зростає, зріст запланований аж на грудень цього року. А реальна зарплата в області навіть зменшилась у розмірі на 12%», - аргументує Галина Дика.

Своєю чергою, на дороговизну паливно-мастильних матеріалів, вартості ремонту автобусів та податок на майно вказували і представники перевізників. «До прикладу за гараж 100 – 200 метрів квадратних платити треба. Пільговиків возимо, а дотації за грудень нам ще не виплатили. Держава взагалі нас «загнала у кабалу», можливо хоче на цей ринок перевезень прийти той, хто володіє яхтами і літаками?» - запитав, не без емоцій, заступник директора ВАТ АТП 10-706 Василь Васковець.

Загалом щодо перевезення пільговиків, то з боку підприємців-перевізників лунало чимало нарікань, говорили вони про переваги саме адресної грошової допомоги. «Ми возимо пільговиків, які мають посвідчення, але живуть у котеджах. Їздять нашими маршрутами збирати виручку у своїх магазинах і кіосках. У 30 років – герої праці і груди у них у орденах. Посвідчення можна купити врешті решт легко. Не може у «забитий» автобус водій взяти дитину, бо тут же працівники ДАІ оштрафують, а йому кажуть – будемо скаржитись владі», - такі, зокрема, нарікання лунали з уст перевізників.

Представники пасажирів – мешканці сіл Одерадівської сільради Луцького району нарікали на місцевих автоперевізників. «Був у нас 101 маршрут, і все було добре. А тепер три перевізника і нема толку. «Накрутили» собі кілометраж і «деруть» з людей гроші на проїзд. Із Сьомаків, до прикладу, люди не можуть встигнути на 9 годин у Луцьк на роботу, студенти – на навчання. А ввечері – не можуть попасти додому. А у інші села цей автобус везе 2 чоловіка, то чому ми мусимо «платити за повітря»», - обурюються громадяни.