Аптечки волинських військовослужбовців, які їм збирають волонтери, кращі за ті, які пропонує НАТО. Про це стало відомо під час брифінгу за участі радника голови облдержадміністрації Бориса Кондратюка та представників волонтерських груп 28 січня. Повідомляє «Волинська правда».

Розповідаючи про створення єдиного обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО, волонтери зазначили: волинян, яких відправлятимуть воювати на Схід, слід навчати основам медичної допомоги.

Член обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Валерій Курстак розповів, що більшість українських військовослужбовців гине на полі бою, адже їм не можуть надати потрібну медичну допомогу.

Волинські волонтери стверджують: аптечки, які вони збирають для військовослужбовців кращі за ті, які пропонує НАТО. Зокрема, вони містять 7 різновидів закордонного препарату для порятунку людського життя у випадках рясних артеріальних або венозних кровотеч «ЦЕЛОКС». Проте волинські бійці подекуди не знають, як правильно користуватись препаратом.

Своєю чергою, Борис Кондратюк зазначив, що обласна влада намагатиметься пришвидшити вирішення питання, яке стосується навчання основ медичної допомоги військовослужбовців.