Вигуками «Слава!» і «Герої!» зустрічали бійців роти міліції особливого призначення «Світязь» волиняни, які прийшли зустріти правоохоронців, що поверталися із зони проведення антитерористичної операції, до обласного управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області. На щастя, підрозділ приїхав до обласного центру Волині у повному складі, - пише Волинський інформаційний портал.

У четвер, 5 лютого, під приміщення УМВС в області прибули бійці роти міліції особливого призначення «Світязь». Їх зустрічали рідні, друзі, просто небайдужі громадяни та представники влади і ЗМІ. Щойно автобус із правоохоронцями зупинився, люди почали скандувати «Слава!» і «Герої!». А коли правоохоронці вийшли з транспорту, то усі разом заспівали гімн України.

На щастя, рота, яка вирвалася із блокади у Вуглегірську на Донеччині, прибула у Луцьк в повному складі. Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик подякував правоохоронцям, які добровольцями пішли захищати рідну землю, за службу і за те, що всі вернулися живі-здорові. «Знаю зі слів вашого безпосереднього командира, як важко вам довелося на передових рубежах. Весь основний удар цієї нечисті був спрямований на вас, але ви вистояли. Ви – молодці і герої», – звернувся він до бійців.

Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига зазначив, що мав нагоду і честь зустріти своїх підлеглих ще у Києві та побачити, як спецпідрозділ міліції вперше в Україні був удостоєний почесного звання і можливості бути нагородженим у повному складі. «Дивлюся на хлопців і згадую червень, коли народився спецпідрозділ «Світязь». За ці недовгі місяці хлопці стали справжніми героями», – зазначив він.

Петро Шпига подякував спецпризначенцям за те, що такі чоловіки в нас на Волині є – дійсно патріоти та герої , люди на своєму місці і захисники держави. Очільник облуправління зазначив, що і особисто він, і голова ОДА, і Луцький міський голова Микола Романюк турбували міністрів та Адміністрацію Президента, щоб зробити максимум для того, аби всі повернулися живими. «Дякувати Богу, ви всі тут», – звернувся він до бійців РМОП і додав, що дуже ними пишається.

Петро Шпига нагадав, що всі хлопці отримали дострокові звання і нагороди. «Це – маленька частина того, що ми можемо дати вам за те, що ви даєте нам», – визнав він.

А бійці роти особливого призначення «Світязь», спілкуючись із журналістами, найперше говорили про те, що вони таки виконали завдання і вийшли з оточення без втрат завдяки своєму командиру Олександру Фацевичу, який, до речі, сьогодні став майором міліції.

Нагадаємо, що бійці роти міліції спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області з боєм і без втрат вирвалися з блокади у Вуглегірську, який є частиною Дебальцівського плацдарму. Волинські міліціонери а також військовий підрозділ протитанкової артилерії близько трьох діб знаходилися в оперативному оточенні і мужньо билися із танками і піхотою супротивника.