Перевізники просять у влади встановитиїзд у маршрутних автобучах міста не менше як 3,5 гривні. 

Представники пасажирських перевізників, які надають свої послуги на території міста Луцька, сьогодні зібрали нараду з приводу підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Голова Волинського обласного осередку Всеукраїнської Асоціації автомобільних перевізників Ігор Семеніхін пояснив чому, на його думку, тарифи на проїзд у громадському транспорті має бути підвищений. За словами голови перевізників, ситуація з пасажирським транспортом у Луцьку сьогодні найкраща в Україні, але цю перевагу місто скоро може втратити.

Справа в тому, що на сьогоднішній день у вартість проїзду взагалі не закладено коштів для розвитку галузі перевезень та амортизації. Це означає, що наразі перевізники не мають коштів на купівлю нових маршрутних таксі, проте старі вже зношені в середньому на 80%, мають пробіг 800 000 кілометрів і потребують заміни.

Питання про підвищення вартості проїзду у маршрутних такси до 3-ох гривень піднімалось ще в лютому попереднього року. Тож, за словами Ігоря Семеніхіна, на сьогоднішній день вже й 3 гривні не рятують маршрутників. Тільки за цей рік вартість деталей зросла вдвічі. Ціна на пальне також зростає. Семеніхін пророкує, що дизильне пальне найближчим часом зросте в ціні до 21 грн за літр, і це лише в тому випадку якщо ціна долара залишиться 26 грн. Вартість 95-того бензину піднімиться до 23-24 гривень за літр.

Директор ТОВ ВТП "Санрайз" ЛТД Юрій Девіцький розповів, що станом на сьогодні скрутне становище перевізників може виправити ціна проїзду - 3.50 грн.

Акціонер АТП 10 701 Вадим Вітинський розповів луцькому міському голові, що маршрутники за десять років роботи не спромоглась зібрати кошти на нові автобуси бо «з’їли амортизацію».