Збройний конфлікт на сході країни триває з квітня 2014 року.  Деякі хлопці з перших днів і до сьогодні захищають нашу країну. І яким сильним не був би бойовий дух, та навіть «кіборгам» потрібен повноцінний відпочинок, - пише ВСЕ.

Для того, щоб військові мали змогу трішки відпочити, відіспатись та підлікуватися, їм на зміну приходять інші чоловіки. Вчора, 12 лютого, до військової частини 55 окремої бригади зв’язку, що у місті Рівне, прибули хлопці, з Чернівців, Волині, та Рівненської області.

Вишикувавшись в холі, у чоловіків відразу запитали, чи ніхто не захворів по дорозі, або, можливо, загострилась якась стара хвороба.

Один із мобілізованих поскаржився на ангіну. Їдучи в зону АТО, музикант вирішив не залишати свій улюблений інструмент вдома і везе його з собою.

- Вдома мене чекають жінка та син. Трохи плакали, коли я їхав сюди. Як оберіг, везу з собою церковні книги, - розповів призовник Георгій.

Після швидкої перевірки документів:

У наступній кімнаті військовий з сантиметровою стрічкою швидко та точно вимірює окружність голови.

Це потрібно для того, щоб визначити потрібний розмір протигазу.

- Мені 56 років, я їду в АТО добровольцем. У мене 21-річний син уже рік як поїхав на війну. Не можу сидіти вдома, доки моя дитина там воює. Працював я водієм та зварником, вдома залишились чекати мама, дружина та дочка, а я їду до сина. Залишайтесь здорові! – розповів Володимир Берчук з міста Чернівці.

В наступному приміщенні на новобранців чекали картки для зарплат та бесіда з військовим.

- Я в розмові дізнаюсь, де раніше проходила службу людина, чим займалась у цивільному житті, після чого розподіляємо, куди їй іти: чи до стрільців, чи автомобілістів, зв’язківців, медиків. – розповів начальник відділення з розподілу Сергій Михайлович.

Після розподілення всі новобранці вирушили отримувати форму.

- В мене сьогодні день народження. Ось такий подарунок отримав на свої 45 років, – поділився з журналістами В’ячеслав Пінтескул із Чернівців.

Журналістам продемонстрували, що міститься у речових мішках солдат.

Сам мішок виготовлений у Польщі.
Українських солдатів тепер взувають у канадські берці.

Свої ж речі, в яких чоловіки прибули, складають у мішки, їх підписують та безкоштовно надсилають додому.

Солдати формою задоволені. Особливо хвалять взуття. Розповіли, що сумніви та хвилювання залишили вдома і готові їхати на схід, захищати Україну.

Проте перед відправленням в зону АТО на хлопців чекає 14 діб навчання на рівненському полігоні. Звідти їх відправлять до військових частин.