Луцький міськрайонний суд дав по два з половиною роки ув’язнення трьом дев’ятикласникам та студенту Луцького політехнічного коледжу за те, що вони пограбували будинок своєї подруги і винесли з нього майже 350 тисяч гривень.

Як стало відомо з матеріалів кримінального провадження у травні 2013 року молодики забажали легкої наживи і залізли до помешкання своєї подруги.

Втім, і винахідливості хлопчакам не бракувало, адже, як вбачається з вироку суду, до злочину юнаки готувалися довго та ретельно.

Отже у «день ікс» студент коледжу домовився, що зранку проведе свою знайому на навчання. Хлопець прийшов до будинку дівчини, зачекав доки вона збереться і попросив відкрити кватирку, мовляв у будинку душно. А перед цим хлопець розпитував чи є у дівчини гроші. Вона ж через свою необачність показала де її бабуся ховає гроші – у шпарині над вхідними дверима.

Після цього молодик провів дівчинку на тролейбусну зупинку, а сам сказав, що мусить їхати на навчання  і пішов.

У той час його спільники придбали в аптеці хірургічні рукавиці і вже думали як би то проникнути до будинку.

Один із хлопчаків став «на шухері», а решта намагалися підсадити до кватирки найхудішого і уже у нього була найважливіша місія – знайти сховок та витягнути з нього усі гроші.

В результаті «операції» грабіжники розжилися на 167 000 гривень, 13 200 доларів та 6 000 євро, що у сумі складає майже 350 000 гривень.

Хлопчаки поділили здобич між собою і пішли розважатися. Відомо, що один зі злодіїв придбав собі скутер, а інший мотоцикл. Ще один – просто закопав гроші у полі.

Варто зауважити, що того ранку злочинців помітив їхній спільний знайомий, однак він погодився мовчати за 6 000 гривень.

Втім як з’ясувалося під час судового слідства, внучка обвинуваченої також викрадала з дому не малі суми коштів, за які не лише гуляла з друзями «на широку ногу», а й купувала їм одяг та взуття, а навіть транспортні засоби.

Зрештою, студент Луцького політехнічного коледжу отримав три роки позбавлення волі, а його спільники дев’ятикласники з ЗОШ №26 – по два з половиною роки за ґратами.

Не погоджуючись із таким вироком Луцького міськрайонного суду прокурор та захисники злодіїв подали апеляційні скарги і нині справа перебуває на розгляді в Апеляційному Волинської області.