Навіть водії зі стажем знають, як непросто проїхати перехрестя вулиць Стрілецької та Героїв УПА. Чи не єдиним виходом з цієї складної ситуації є встановлення світлофору. Як зазначив Луцький міський голова Микола Романюк, цього року світлофор там таки встановлять.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації 19 лютого, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Депутат Луцькради Артур Василевський запитав у міського голови Миколи Романюка, чи буде впродовж цього року встановлено світлофор на пішохідному переході по проспекту Перемоги, 2 (на колі поблизу «Променя»). З його слів, на цій ділянці немає можливості для нормального руху транспорту, люди наражаються на небезпеку, кидаючись під колеса автомобілів.

На це мер відповів, що цього року встановлять світлофор на іншому проблемному перехресті (вулиць Стрілецької та Ківерцівської). З його слів, вартість одного світлофора становить від 600 тисяч гривень, до того ж, потрібно вивчити, чи є технічна можливість його встановлення на проспекті Перемоги. Він зазначив, що на цьому місці планували облаштувати підземний перехід, проте після вивчення ситуацію стало зрозуміло, що він був би для міста «золотим» - у районі «Променя» під землею пролягає чимало кабелів «Укртелекому» та інших мереж.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що гарною ідеєю було б облаштування надземного переходу на вказаній ділянці. Микола Романюк піддав сумніву те, чи гарно виглядатиме площа, на якій розташований фонтан та невдовзі здадуть в експлуатацію кіноконцертний зал. Тарас Яковлев зазначив, що великий круговий надземний перехід у польському Жешуві став обличчям цього міста.

У підсумку, міський голова пообіцяв дати доручення щодо розгляду усіх пропозицій із цього питання.